Skip to content

Geothermal Blog: Dezvaluind potentialul geotermic

Wed, 05 February, 2020

Preocupările imediate pentru neutralitatea carbonului și diminuarea resurselor naturale au provocat o schimbare a regimului, chemând economiile mondiale să ia măsuri pentru a reduce / încheia contribuția la încălzirea globală până în 2050. Trecerea la resurse regenerabile în mixul energetic oferă prosperitatea economiei verzi - accelerarea progresului să îndeplinească țintele Acordului de la Paris și Obiectivul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă privind schimbările climatice.

Creșterea energiei geotermale

Utilizarea energiei geotermale în scopuri domestice datează de mai bine de 10.000 de ani în urmă, în timp ce prima utilizare industrială a fost raportată lângă Pisa, Italia, la sfârșitul secolului XVIII. De atunci, utilizarea geotermelor a continuat să se maturizeze constant, în special în contextul crizei climatice apocaliptice și atingerea obiectivelor politicii de decarbonizare.

Activarea revoluției geotermale

Organismele de finanțare, industriile, organizațiile fără scop lucrativ și alianțele globale au explorat căi de atenuare a provocărilor tehnico-economice și politice, încurajând astfel creșterea exponențială și exploatarea acestei resurse altfel subutilizate.

TWI și Congresul Geotermal Mondial

Congresul Mondial de Geotermă (WGC), organizat la fiecare 5 ani de către Asociația Internațională Geotermală (IGA), este o platformă internațională care are drept scop atragerea de experți geotermici pe tot globul. În acest an, conferința va fi găzduită în Islanda, patria resurselor geotermale și este de așteptat să reunească peste 3000 de delegați care își împărtășesc experiențele și viziunea pentru geotermă pentru a ajuta la definirea viitorului geotermiei în următorii ani.

Bazându-se pe experiența sa în sectorul petrolului și gazelor naturale, TWI a contribuit recent la inițiativele geotermale de peste 40 de milioane de euro și a fost finanțat în cadrul programului H2020 al Comisiei Europene. Prezentarea inovațiilor ca parte a acestor proiecte, TWI în colaborare cu membrii acestor consorții, își va marca prezența în această conferință istorică. De la prezentări tehnice până la expunerea la un stand comun H2020, echipa va prezenta impactul activității sale continue în înțelegerea chimiei geofluidelor și rolul științei materialelor în îmbunătățirea fiabilității și flexibilității centralelor geotermale.